088-2400700      
Keizersgracht 62, 1015 CS Amsterdam

HABITAT-Collectief Stadsblokken Meinerswijk

HABITAT-Collectief Stadsblokken-Meinerswijk

HABITAT I COLLECTIEF Stadsblokken Meinerswijk heeft op 28 maart 2019 bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem een uitgebreide zienswijze ingediend tegen het bestemmingsplan ‘Gebiedsvisie Stadsblokken-Meinerswijk’ en bijbehorende (ontwerp)vergunningen. Het Collectief verzet zich tegen de bouw van 430 woningen in de uiterwaarden, vlakbij het centrum van Arnhem, omdat de (toekomstige ) waterveiligheid in het geding komt. Maar zeker zo belangrijk is ook dat het stadsdeelbestuur met de Gebiedsvisie 2012 aan de inwoners van Arnhem een uniek Uiterwaardenpark had beloofd. Door de geplande bouw van zoveel woningen gaat de oorspronkelijke opzet van het Uiterwaardenpark met een natuur-, recreatie- en culturele beleving voor de stad, tóch grotendeels verloren door een appartementencomplex met 350 woningen in Stadsblokken en 80 vrijstaande woningen op ruime kavels in Meinerswijk, middenin het Uiterwaardenpark.

De zienswijze, perslinks en andere actuele informatie kunt u hieronder vinden en zal actueel gehouden worden. Zie ook: https://www.stadsblokken-meinerswijk.org/

HABITAT | COLLECTIEF is een succesvolle manier om samenwerking tot stand te brengen tussen omwonenden, bedrijven en belangengroepen die het niet eens zijn met overheidsbesluiten die gaan over inbreuken op de bestaande woon-, werk- en leefomgeving. Onder begeleiding van HABITAT advocaten en juristen worden krachten gebundeld, wordt kennis gedeeld, worden financiële oplossingen geregeld voor de financiering van het collectief en wordt politieke – en juridische actie georganiseerd en uitgevoerd. Elk collectief krijgt daarbij een maatwerkaanpak.

Ook een HABITAT | COLLECTIEF starten? Mail of bel: helpdesk@habitatconnect.nl of 088-2400 700.

IN DE MEDIA

11-10-2021

Uitzending programma Pointer (KRO-NCRV):

Waar wonen met al dat water?

Kritiek op nieuwbouwproject Arnhem: ‘Dit is overstromingsgebied’
logo-de-gelderlander
logo-de-gelderlander
logo-trouw
logo-de-gelderlander
logo-Arnhem-Direct
logo-Arnhem-Direct
https://www.inschuytgraaf.nl/van-boerenland-tot-woonwijk-waarom-schuytgraaf-hier-gebouwd-is/
logo-trouw
nl_NL