088-2400700      
Keizersgracht 62, 1015 CS Amsterdam

Aanpak overlast AIRBNB-verhuur.

HABITAT – Aanpak overlast AIRBNB-verhuur.   € 450,- (incl. BTW)

vakantieverhuur overlast aanpakken

Overlast

Vakantieverhuur in uw gebouw via een bemiddelaar zoals Airbnb of Wimdu kan een bron van overlast zijn voor andere appartementeigenaren. Het bestuur of een lid van de VVE kan met deze eerste stap snel, goedkoop en concreet aan de slag!

Wat krijgt u voor dit bedrag:

  • Goede probleem- en feitenvaststelling
  • Juridische check van de bij u geldende relevante VVE-regels
  • Opstellen en bespreken concreet uit te voeren stappenplan
  • Naar behoefte een eerste aanschrijvingsbrief
  • Inzicht in procesrisico en kosten inschatting bij een handhavingsactie

 

Handhavingsactie

Bij een vervolgaanpak helpen wij u met een handhavingsactie door de VVE, door uzelf als lid van de VVE en/of via een procedure bij de gemeente. Het stappenplan biedt daarvoor al een goede basis.

Vakantieverhuur

Als appartementseigenaar je woning tijdelijk als hotelkamer beschikbaar stellen, dat is waar grote verhuurbemiddelaars zoals AIRBNB en WIMDU – en inmiddels ook kleinere, lokale bemiddelaars – graag op aansturen.

In een toeristische trekpleister als Amsterdam lijkt het een zekere manier om een extra boterham te verdienen. Er is dan ook al een keuze uit duizenden adressen en ook in andere steden gaan steeds meer mensen hun woning of appartement op deze manier aanbieden. Inmiddels worden ook de schaduwzijden van tijdelijke verhuur aan toeristen duidelijker, want het kan grote overlast voor omwonenden met zich meebrengen. Een appartementencomplex heeft nu eenmaal niet de voorzieningen van een hotel.

Begeleiden van en toezicht houden op het gedrag van vakantievierende gasten, het voorkomen of oplossen van overlast en schade voor anderen en of het bieden van toegang tot een woongebouw dat normaal gesloten is. Het is maar een greep uit de mogelijke bezwaren. In Amsterdam heeft handhaving door de gemeente op vakantieverhuur op dit moment geen prioriteit.

Wat te doen als u en/of het VVE-bestuur geen toeristen (meer) wilt toelaten tot het appartementsgebouw?

Iedere eigenaar moet de voor het specifieke appartementsgebouw geldende VVE-regels naleven. Zowel (het bestuur van) de vereniging als ook individuele eigenaren/leden van de vereniging kunnen zich in veel gevallen beroepen op deze regels, als u geen vakantieverhuur in het gebouw wilt toestaan of een eind wilt maken aan een lopende praktijk van vakantieverhuur. Desnoods met hulp van een eventueel beschikbare interne boeteregeling of de rechter.

HABITAT heeft met dit product een heldere aanpak en aanvullende keuzemogelijkheden voor u als VVE-bestuur, VVE-beheerder of eigenaar van een appartement!

Met HABITAT-VvE kunt u overlast door vakantieverhuur tegengaan
nl_NL