088-2400700      
Keizersgracht 62, 1015 CS Amsterdam

Rosa de Valk

Rosa de Valk – Juridisch medewerker

Rosa is een ambitieuze, energieke advocate in spe. Haar interesses liggen bij zowel internationaal als nationaal milieurecht en klimaatrecht. Eerder heeft ze via verschillende wegen juridische ervaring opgedaan binnen deze rechtsgebieden. Zo ging ze tijdens haar stage bij de milieudefensie o.a. met het omgevingsrecht aan de slag. Als legal-assistent bij The Ocean Cleanup hield ze zich met internationaal milieurecht bezig. Bij HABITAT advocaten voert Rosa het eerste contact met cliënten, en staat ze cliënten bij via onze helpdesk. Ook houdt ze zich met het voorbereiden van juridisch onderzoek bezig, weet ze continu welke zaken bij onze advocaten spelen, en zorgt ze dat de administratie goed op orde is.

Rosa heeft de masterstudie Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. En, aan ambitie geen gebrek. Een tweede master in Zweden staat ook nog op de planning vanaf september 2023.

In haar vrije tijd zoekt Rosa graag de natuur op. Ze wandelt veel, en maakt mooie reizen. Scandinavië staat bovenaan haar lijst om snel weer te bezoeken. Ook is ze geregeld in Frankrijk te vinden, waar ze lange natuurwandelingen maakt. Toch draait ze haar hand niet om voor een relaxte dag zonnen aan het zwembad. Verder houdt ze van lezen (vooral tijdens het zonnen aan het zwembad), en viool spelen. Vraag haar naar thrillerboeken zoals Dracula, of van schrijver Nicci French, en ze schiet op uit haar stoel om je hier meer over te vertellen! Dit geldt trouwens ook voor juridische milieu- en klimaatzaken.

Wil je contact opnemen met Rosa over de aanpak van HABITAT advocaten bij milieuhinder? Of wil je weten hoe HABITAT milieuorganisaties ondersteunt bij het opkomen voor de bescherming van natuur, landschaps- en milieubelangen? Neem dan contact op via helpdesk@habitatconnect.nl, of maak een afspraak via 088-2400700.

nl_NL