088-2400700      
Keizersgracht 62, 1015 CS Amsterdam

Barry Meruma

Oplossingen, daar gaan we voor!

Barry is altijd in beweging. Als ondernemer en directeur van HABITAT advocaten is hij continu bezig met zijn eigen groei, de groei van HABITAT advocaten en het laten groeien van anderen.

Als advocaat is Barry met zijn team gespecialiseerd in het omgevingsrecht in ruime zin, op het grensvlak van het bestuursrecht en het civiele recht. Denk daarbij aan de begeleiding van bestemmingsplankwesties, omgevingsvergunningen, bouw- en huurrecht en waterrecht aan bedrijven, projectontwikkelaars en (groepen) particulieren. Eigenlijk alles wat van doen heeft met je bedrijfslocatie, bouwen of woonomgeving. Hierbij staat het vinden van echte oplossingen, het liefst zonder voortslepende juridische procedures, wanneer dat tussen de partijen mogelijk is, centraal. Is dit niet het geval? Dan is procederen belangrijk om knelpunten op te lossen.

Woonboten
Een bijzondere tak van sport zijn zaken waarbij woonboten zijn betrokken. HABITAT advocaten is de huisadvocaat van drijvend wonen in Nederland. Barry deelt zijn kennis als columnist in de column ‘Politiek & Recht’ voor Vlot Magazine en via de website www.woonbootadvocaat.nl. Op de pagina woonboten lees je wat HABITAT advocaten voor je kan betekenen als je met het woonbotenrecht te maken hebt.

Milieurechtsbijstand
Vanwege de maatschappelijke betrokkenheid van HABITAT bij het tegengaan van inbreuken op de  bescherming van natuur, landschaps- en milieubelangen is Barry voorzitter van de koepel www.milieurechtsbijstand.nl. Dit is een landelijk netwerk van gespecialiseerde omgevingsrechtadvocaten voor de bescherming van het milieu. Ben je benieuwd hoe HABITAT advocaten milieugroepen kan ondersteunen? Start dan een HABITAT-Collectief. Zie hiervoor verder de pagina over het opzetten van een groepsactie.

Vrije tijd
In zijn vrije tijd is Barry het liefst veel aan het bewegen. Met zijn gezin de natuur in bijvoorbeeld, of hardlopen op Texel. Bergmarathons, hoog alpien bergwandelen, wielrennen, the list goes on. Bezig houdt hij zichzelf in ieder geval continu.

Ben je benieuwd naar de werkwijze van Barry of wil je een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina, of bel de HABITAT-helpdesk via 088-2400700.

Net als onze andere advocaten is Barry geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van Advocaten (NOvA).

Barry Meruma
“Bewegen is leven!”

bekijk vCard

logo_linkedin_92x22

Vaklidmaatschappen

Lid Vereniging van bouwrechtadvocaten (www.vbra.nl)
Lid Vereniging voor milieurecht (www.milieurecht.nl)

Sport en vrije tijd

Bergsporter
Duurloop en trailrunning
Lid Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (www.nkbv.nl)
KNHB clubscheidsrechter hockeyclub amhc-fit

nl_NL